Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Πραγματοποιηθείσα τριμερής συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργούς Εξωτερικών Κύπρου, Ι. Κασουλίδη και Λιβάνου, G. Bassil (Βρυξέλλες, 15.02.2016)

Πραγματοποιηθείσα τριμερής συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργούς Εξωτερικών Κύπρου, Ι. Κασουλίδη και Λιβάνου, G. Bassil (Βρυξέλλες, 15.02.2016)

Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016

Πραγματοποιηθείσα τριμερής συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργούς Εξωτερικών Κύπρου, Ι. Κασουλίδη και Λιβάνου, G. Bassil (Βρυξέλλες, 15.02.2016)Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, σήμερα, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωάννη Κασουλίδη και του Λιβάνου, κ. Gebran Bassil.

Στην τριμερή συνάντηση, η οποία είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε, κυριάρχησαν θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό, στην τρομοκρατία και στην ειρηνευτική διαδικασία στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, εξετάστηκαν οι προοπτικές οικοδόμησης της τριμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα καθώς και στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλειας και του πολιτισμού.

Τέλος, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση, στο εγγύς μέλλον, μία κοινής επίσκεψης του κ. Κοτζιά και του κ. Κασουλίδη στον Λίβανο.