Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Συμμετοχή ΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα και ΑΝΥΠΕΞ κας Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ΣΓΥ και ΣΕΥ (Βρυξέλλες, 22.11.2010)

Συμμετοχή ΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα και ΑΝΥΠΕΞ κας Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ΣΓΥ και ΣΕΥ (Βρυξέλλες, 22.11.2010)

Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2010

Συμμετοχή ΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα και ΑΝΥΠΕΞ κας Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ΣΓΥ και ΣΕΥ (Βρυξέλλες, 22.11.2010) Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010  ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, από κοινού με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων.                                 

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις με τους Στρατηγικούς εταίρους, η κατάσταση στο Σουδάν και στη Μυανμάρ και η προετοιμασία των Συνόδων Κορυφής ΕΕ-Αφρικής, ΕΕ-Ινδίας, ΕΕ-Ρωσίας και του ΟΑΣΕ. Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των 16 και 17 Δεκεμβρίου 2010 καθώς και η παρουσίαση του προγράμματος εργασίας της Επιτροπής για το 2011.

Σημειώνεται ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, ο κ. Δρούτσας θα εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής (European Policy Center – EPC) στις Βρυξέλλες, με τίτλο: «Μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για τα Βαλκάνια και την Τουρκία: ο ρόλος της Ελλάδος».