Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη (Άμπου Ντάμπι, 09.06.2011)

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη (Άμπου Ντάμπι, 09.06.2011)

Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη (Άμπου Ντάμπι, 09.06.2011)

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας συμμετείχε στην τρίτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που έγινε στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στην παρέμβασή του ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις και τόνισε την ελληνική συνεισφορά έως τώρα στο σκέλος της ανθρωπιστικής βοήθειας. Υπενθύμισε το ρόλο που διαδραμάτισε η Κρήτη στην εκκένωση ξένων πολιτών και ενημέρωσε για την πρόσφατη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βεγγάζη με ελληνικό πλοίο, αλλά και για την παραμονή εκεί κινητής ιατρικής μονάδας. Σημείωσε επίσης ότι ομάδα από στελέχη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει εγκατασταθεί στη Βεγγάζη, όπου βρίσκεται σε επαφή με το «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης» και καταγράφει τις ανθρωπιστικές ανάγκες και τις ελλείψεις που θα χρειαστεί να καλυφθούν, όταν ξεκινήσει η φάση της ανοικοδόμηση της Λιβύης. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση, παράλληλα με τη διατήρηση της εντατικής στρατιωτικής πίεσης στο καθεστώς της Τρίπολης.  Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε το ρόλο του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, ο οποίος έχει αναλάβει να συντονίζει τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση.