Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Χωρών Κόλπου (Άμπου Ντάμπι, 20.04.11)

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Χωρών Κόλπου (Άμπου Ντάμπι, 20.04.11)

Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Χωρών Κόλπου (Άμπου Ντάμπι, 20.04.11) Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας συμμετείχε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 στις εργασίες της 21ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας Χωρών Κόλπου, που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) υπό τη συμπροεδρία της ΥΕ/ΑΕ Catherine Ashton, εκ μέρους της Ε.Ε., και του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Α.Ε. Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, εκ μέρους του ΣΣΚ. Στη Σύνοδο συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις μεταξύ των δύο Οργανισμών καθώς και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον ομόλογό του των Η.Α.Ε. Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al-Nahyan, σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και συζήτησε θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών. Μετά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν «Μνημόνιο Κατανόησης για τη δημιουργία μεικτής επιτροπής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Η.Α.Ε.».

Με τη συμφωνία αυτή συστήνεται επιτροπή υπό την προεδρία των δύο Υπουργών Εξωτερικών που θα συντονίζει την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Αναμένεται να αποτελέσει το βασικό θεσμικό μηχανισμό για την προώθηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Η Επιτροπή προβλέπεται να συνεδριάζει μια φορά το χρόνο, στην Αθήνα και στο Άμπου Ντάμπι εναλλάξ.