Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα και ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ΣΓΥ και ΣΕΥ (Βρυξέλλες, 21.02.2011)

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα και ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ΣΓΥ και ΣΕΥ (Βρυξέλλες, 21.02.2011)

Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα και ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ΣΓΥ και ΣΕΥ (Βρυξέλλες, 21.02.2011)

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, συνοδευόμενος από την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρόκειται να συζητηθούν κατά κύριο λόγο η κατάσταση στη Β. Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Σομαλία, το Κέρας της Αφρικής, το Λίβανο, καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνονται η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24-25 Μαρτίου και η συζήτηση για το μέλλον της «Πολιτικής Συνοχής» (Future of Cohesion Policy).

Σημειώνεται ότι, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, θα προηγηθεί άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο δείπνου εργασίας υπό την Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Λαίδη C. Ashton, όπου οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στη Β. Αφρική και Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του δείπνου ο κ. Δρούτσας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει του ομολόγους του για τα αποτελέσματα των πρόσφατων (16-17.02.2011) επαφών που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Ι.-Α. Ζέπος στην Αίγυπτο.