Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Σύντομη δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, με την ολοκλήρωση των επαφών του κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην ΛΔ της Κίνας (Πεκίνο, 04.03.2019)

Σύντομη δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, με την ολοκλήρωση των επαφών του κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην ΛΔ της Κίνας (Πεκίνο, 04.03.2019)

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019

Σύντομη δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, με την ολοκλήρωση των επαφών του κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην ΛΔ της Κίνας (Πεκίνο, 04.03.2019)«Από όλες αυτές τις επαφές, τόσο με τον ομόλογό μου, Υπουργό των Εξωτερικών, όσο και με τον επικεφαλής για τις Εξωτερικές Σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αλλά και τους οικονομικούς υπουργούς, τον Υπουργό Εμπορίου, τον επικεφαλής της πολύ σημαντικής Επιτροπής Προγραμματισμού της Κίνας, το συμπέρασμα το οποίο βγήκε είναι διπλό: πρώτον ότι η Ελλάδα και η Κίνα επενδύουν σοβαρά στη διμερή στρατηγική τους συνεργασία. Αυτή δεν είναι ευκαιριακή, έχει ως άξονα τον Δρόμο του Μεταξιού, το “One Belt One Road” που προωθεί αυτή τη στιγμή η κινεζική κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μια σημαντική ευθυγράμμιση συμφερόντων, ακριβώς γιατί κι εμείς επιδιώκουμε η χώρα μας να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική.
Το δεύτερο που επιβεβαιώθηκε είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα βγήκε πια από την κρίση και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην κινεζική πλευρά.

Συζητήσαμε πώς θα αποτυπωθεί στην πραγματικότητα και στην πράξη αυτή η δυνατότητα και οι επαφές να συνεχιστούν και μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και κυρίως να αποδώσει στην πράξη αυτή η δυναμική.»