Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Εξωτερική Πολιτική arrow Περιφερειακή Πολιτική arrow 2η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και Σταθερότητα (22-23.05.2017)

2η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και Σταθερότητα (22-23.05.2017)

Η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Σταθερότητα συγκαλείται, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, στη Ρόδο στις 22 και 23 Μαΐου και φιλοδοξεί να φέρει κοντά χώρες μιας νευραλγικής περιοχής που χειμάζεται από διαμάχες και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς.

Κράτη από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την περιοχή του Κόλπου θα συναντηθούν στη Ρόδο για να επαναλάβουν ότι καμιά χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις που ταλανίζουν την περιοχή.

Η συλλογική δράση για την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και ευημερούσας γειτονιάς είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Απώτερος στόχος είναι η κατοχύρωση της ασφάλειας και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην πολυτάραχη αυτή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα έρχεται να δυναμώσει το «πνεύμα της Ρόδου» για την προώθηση μιας θετική ατζέντας περιφερειακής συνεργασίας και να εγκαταστήσει τα κατάλληλα δίκτυα, ώστε να παγιωθούν οι συνέργειες και οι σχέσεις αλληλοκατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

Φόρμα διαπίστευσης δημοσιογράφων πατήστε εδώ

Ενημερωτικό σημείωμα για εκπροσώπους ΜΜΕ

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017