Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Το Υπουργείο arrow Η Ηγεσία arrow Οι Υφυπουργοί arrow Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Αντώνης Διαματάρης

Ο Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο όπου και τελείωσε το Λύκειο. Μαζί με την οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου σπούδασε  οικονομικές επιστήμες  στο Queens College της Νέας Υόρκης και  Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Ηταν εκδότης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» στη Νέα Υόρκη, η οποία διανύει το 104ο έτος από την έκδοσή του και είναι η μόνη ημερήσια ελληνόφωνη εφημερίδα του απόδημου ελληνισμού.

Πριν 21 χρόνια εξέδωσε και τον εβδομαδιαίο αγγλόφωνο Εθνικό Κήρυκα, με τον ίδιο τίτλο “The National Herald”.

O κ. Διαματάρης έχει αφιερώσει τις δυνάμεις του στην έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων των ΗΠΑ, στην ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και στην προώθηση των Εθνικών θεμάτων.

Εχει τιμηθεί από τoν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του «Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής», από το Ιδρυμα Δημοσιογραφίας Μπότση, την Κοινότητα του Αγ. Δημητρίου της Αστόριας, την AHEPA, The Ronald McDonalds House of  New York και άλλους οργανισμούς.  Είναι ο πρώτος που έχει διατελέσει διαδοχικά Τελετάρχης της Εθνικής Παρέλασης στη Νέα Υόρκη το 2005 και στη Βοστώνη το 2006.

Eίναι νυμφευμένος με την Λίτσα, το γένος Καλογερή, και έχουν δυο παιδιά την Βανέσα και τον Ηρακλή.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019