Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
Η Ελλάδα στο Λίβανο arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Λιβάνου, Βύβλος 7 έως 9 Ιουνίου

1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Λιβάνου, Βύβλος 7 έως 9 Ιουνίου

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Λιβάνου, εκεί που "ο Δίας συναντά τον Αχιράμ", όπως είναι και το μότο του, που άνοιξε τις πύλες του στην αρχαία πόλη της Βύβλου από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2019.

Το φεστιβάλ, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με  τη στήριξη τόσο του υπουργείου Τουρισμού του Λιβάνου όσο και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, άνοιξε ένα «παράθυρο» για την Ελλάδα στο λιβανέζικο και το ευρύτερο αραβικό κοινό, φιλοδοξώντας να ανανεώσει τους παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο μεσογειακών χωρών και της μακραίωνης ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού.

Το "παρών" στα εγκαίνια του Φεστιβάλ έδωσαν ο υπουργός Τουρισμού του Λιβάνου Αβέντις Γκιντανιάν (Avedis Guidanian), ο Πρέσβυς της Ελλάδας στον Λίβανο Φραγκίσκος Βέρρος, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, η Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Λίβανο, το προεδρείο και πολλά μέλη της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου και πολλές χιλιάδες Λιβανέζοι.

Τη συμβολή του Φεστιβάλ στο να γίνει ευρύτερα γνωστός ο ελληνικός πολιτισμός στον Λίβανο αλλά και ο Λίβανος στην Ελλάδα, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο Πρέσβυς της Ελλάδας στον Λίβανο,  επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάσθηκαν ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και ταινίες ελληνικού κινηματογράφου ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να πάρουν μία γεύση από Ελλάδα, χάρη στην προσφορά ελληνικών γεύσεων και οίνου.

Για πρώτη φορά στο Λίβανο παρουσιάσθηκαν επίσης, δυο αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων από το Μουσείο της Ακρόπολης.

https://twitter.com/GreeceinLebanon/status/1138357795143786496