Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
Η Ελλάδα στο Λίβανο arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου

Τρίτη, 09 Απρίλιος 2019

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα μεταβεί στον Λίβανο, προκειμένου να συμμετάσχει, από κοινού με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη, και του Λιβάνου, G. Bassil, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019.


Οι τρεις Υπουργοί Εξωτερικών και οι αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα εστιάσουν στις δυνατότητες ενισχυμένης συνεργασίας σε τομείς που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας, της αμοιβαία επωφελούς οικονομικής ανάπτυξης, στον τουρισμό, καθώς και στην εκπαίδευση.


Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και διμερώς με τον Λιβάνιο ομόλογό του, Gebran Bassil. Θα συζητηθούν θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, ενώ θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδίως στον πολιτιστικό-μορφωτικό τομέα και στον τουρισμό.