Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
Η Ελλάδα στη Νορβηγία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Covid-19 Ισλανδία - Μέτρα εισόδου ταξιδιωτών

Covid-19 Ισλανδία - Μέτρα εισόδου ταξιδιωτών

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Η Ισλανδική κυβέρνηση επέβαλε από τις 19/2/2021 αυστηρότερα μέτρα για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ισλανδία, οι οποίοι υποχρεούνται στην επίδειξη αρνητικού PCR τεστ, που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών προ του ταξιδίου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με ανωτέρω, προβλέπονται τα κάτωθι:
1.    Οι ταξιδιώτες χωρίς έγκυρο αρνητικό PCR τεστ κατά την άφιξή τους και χωρίς νόμιμη κατοικία στην Ισλανδία δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα (π.χ. τουρίστες) και υποχρεούνται να αναχωρήσουν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση. Το ανωτέρω μέτρο ισχύει για όλους όσοι δεν διαμένουν και δεν εργάζονται στην Ισλανδία. Οι εν λόγω ταξιδιώτες θα πρέπει να παραμένουν εντός του αεροδρομίου μέχρι την επιβίβασή τους στην πτήση επιστροφής.
2.    Στους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Ισλανδία και δεν επιδεικνύουν το απαραίτητο αρνητικό PCR τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα, επιβάλλεται πρόστιμο 650 Ευρώ και θα υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες καραντίνας.

Τα ανωτέρω μέτρα δεν αναιρούν την υποχρέωση των ταξιδιωτών υποβολής τους σε PCRτεστ κατά την άφιξή τους, ακολουθούμενο από πενθήμερη καραντίνα και την επανάληψη του τεστ.

Όσοι ταξιδιώτες υποβάλλουν έγκυρη απόδειξη ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν στο παρελθόν μολυνθεί από τον ιό, εξαιρούνται από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού PCRτεστ πριν την επιβίβασή τους, την υποβολή σε PCRτεστ κατά την άφιξή τους και την καραντίνα.