Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Η Ελλάδα στην Τυνησία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Τυνησία (11-12.02.2018)

Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στην Τυνησία (11-12.02.2018)

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018

Διήμερη επίσκεψη στην Τυνησία (11-12 Φεβρουαρίου) πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τυνησίας, Khemaies Jhinaoui. Επίσης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Sabri Bachtobji.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, Zied Laadhari, τον Υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Hichem Ben Ahmed και την Υφυπουργό Τουρισμού, Salma Elloumi Rekik.

Στις συναντήσεις του με τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της Τυνησίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη προετοιμασία της επόμενης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Τυνησίας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέχρι τα τέλη του 2018. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, καθώς και η συγκρότηση οικονομικού συμβουλίου από Ελληνικές και Τυνησιακές επιχειρήσεις.