Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη arrow Ανακοινώσειςarrow Απολογισμός συμμετοχής Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην επίσημη Υπουργική Εβδομάδα της 71ης Συνόδου ΓΣ ΟΗΕ (Νέα Υόρκη, 17-23.09.2016)

Απολογισμός συμμετοχής Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην επίσημη Υπουργική Εβδομάδα της 71ης Συνόδου ΓΣ ΟΗΕ (Νέα Υόρκη, 17-23.09.2016)

Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, ολοκλήρωσε τις επαφές και συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη (17-23 Σεπτεμβρίου), όπου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα.

O Υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά διμερών και τριμερών επαφών με ομολόγους του και συμμετείχε σε συζητήσεις και εκδηλώσεις Υψηλού Επιπέδου, καθώς και σε Υπουργικές Συναντήσεις διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Yun Byung-se, της Βολιβίας, κ. David Choquehuanca Céspedes, της Λιβύης, κ. Mohamed Taha Siala, του Κατάρ, Σεΐχη Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, του Ιράκ, κ. Ibrahim al-Jaafari,  της πΓΔΜ, κ. Nikola Poposki, ενώ παράλληλα, συναντήθηκε με τον Κοσοβάρο ΥΠΕΞ, κ. Enver Hoxhaj.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, συναντήσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide, με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, κ. Iyad Ameen Madani και με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓ ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, κ. Mathew Nimetz.

Επιπλέον, συμμετείχε στην πρώτη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Παλαιστίνης, καθώς και στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Παράλληλα, έλαβε μέρος στην τετραμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Ρουμανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά.

Ο κ. Κοτζιάς συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, καθώς και στο Διατλαντικό δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ, είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Ένωσης, της κυπριακής Ομογένειας και των σημαντικότερων αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε στη δεξαμενή σκέψης «Council on Foreign Relations» , στο πλαίσιο ομιλίας του και σχετικής συζήτησης, τις θέσεις της Ελλάδας για μείζονα περιφερειακά ζητήματα, ενώ επίσης, παρακάθισε στο Υπουργικό Δείπνο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο διοργάνωσε το «International Peace Institute».

Κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών συνόδευσε, τέλος, τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Recep Tayyip Erdoğan, τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Joe Biden, τον Πρόεδρο του Ιράν, κ. Hassan Rouhani και το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Ban Ki-moon.

Join us on Facebook Follow @GRUN_NY

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

70 χρόνια UN

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλημάτων

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση