Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη arrow Ανακοινώσειςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Ibrahim al-Jaafari (Νέα Υόρκη, 20.09.2016)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Ibrahim al-Jaafari (Νέα Υόρκη, 20.09.2016)

Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, κ. Ibrahim al-Jaafari.

Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο Υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω προώθησης της διμερούς συνεργασίας, ενώ  ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Ο Υπουργός Εξωτερικών εξήρε τη σημασία της ιρακινής πολιτιστικής κληρονομιάς και του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στη Μεσοποταμία και αφού ανέπτυξε την πρωτοβουλία του για τη σύσταση του  Οργανισμού GC10, που θα περιλαμβάνει 10 χώρες που εκπροσωπούν τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, προσκάλεσε τον Ιρακινό ομόλογό του να συμμετάσχει σε Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στην Αθήνα.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε, στη συνέχεια, την πρόθεσή του να επισκεφθεί σύντομα τη Βαγδάτη και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ισχυροποίησης του διμερούς πολιτικού διαλόγου και εντατικοποίησης των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών, επισημαίνοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην προώθηση των σχέσεων ΕΕ-Ιράκ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ αναφέρθηκε στη σημασία που θα έχει για τις σχέσεις των δύο χωρών η επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Βαγδάτη και αναφέρθηκε επαινετικά στην ελληνική πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Διάσκεψης του GC10, καθώς, όπως ανέφερε, ο πολιτισμός συνιστά σημαντικό εργαλείο ήπιας ισχύος που μπορεί να προωθήσει την παγκόσμια συνεργασία.

Join us on Facebook Follow @GRUN_NY

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

70 χρόνια UN

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλημάτων

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση