Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη arrow Ανακοινώσειςarrow Τετραμερής Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας (Νέα Υόρκη, 19.09.2016)

Τετραμερής Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας (Νέα Υόρκη, 19.09.2016)

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Daniel Mitov, της Κροατίας, κ. Miro Kovač και της Ρουμανίας, κ. Lazăr Comănescu.

Οι τέσσερις Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να προωθήσουν έτι περαιτέρω το τετραμερές αυτό σχήμα συνεννόησης, να διευρύνουν τη συνεργασία των χωρών τους σε τομείς υποδομών και δικτύων, καθώς και να προβαίνουν σε τακτική ανταλλαγή απόψεων για θέματα όπως το προσφυγικό, η διασυνοριακή συνεργασία, η διεύρυνση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει ανάγκη και βούληση ενίσχυσης του συντονισμού, εντός της ΕΕ, μεταξύ των τεσσάρων χωρών, των οποίων οι Υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν για πρώτη φορά υπό αυτό το σχήμα στο πλαίσιο της Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP) τον προηγούμενο Μάϊο, στο Πράβετς της Βουλγαρίας.

Join us on Facebook Follow @GRUN_NY

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

70 χρόνια UN

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλημάτων

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση