Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στην Αιθιοπία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ, στην Αιθιοπία (23-25/2/2017) / Διμερείς συναντήσεις με ΑΝΥΠΕΞ Αιθιοπίας και Αφρικανική Ένωση / Επαφές με Ομογένεια

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ, στην Αιθιοπία (23-25/2/2017) / Διμερείς συναντήσεις με ΑΝΥΠΕΞ Αιθιοπίας και Αφρικανική Ένωση / Επαφές με Ομογένεια

Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αντίς Αμπέμπα, την πρώτη μέλους ελληνικής κυβέρνησης στην Αιθιοπία μετά από 19 χρόνια, με την οποία φέτος η Ελλάδα κλείνει 100 χρόνια Διπλωματικών σχέσεων.

Εκτός από τις συναντήσεις του με το Προεδρείο και τα μέλη της Ομογενειακής Κοινότητας, είχε παράλληλα και διμερείς επαφές με την Υπουργό Επικρατείας της Αιθιοπίας αρμόδιας για θέματα εξωτερικής πολιτικής κα Χιμούτ Ζεμενέ και τον Δρ Αντονι Μοτε Μαρούπινγκ, Επίτροπο Οικονομικών της Αφρικανικής Ένωσης που εδρεύει στην αιθιοπική πρωτεύουσα.

Με την Υπουργό Επικρατείας - Εξωτερικής Πολιτικής, συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων που είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η κα Ζεμενέ ζήτησε από τον ΥΦΥΠΕΞ να ενθαρρυνθούν ακόμα περισσότερο οι ελληνικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα της και να ανοίξουν νέοι ορίζοντες συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, κυρίως ο Θρησκευτικός, ο αθλητισμός όπως στίβος, ποδόσφαιρο και μπάσκετ με ανταλλαγές ταξιδιών αθλητών και ομάδων και της Πολιτικής Αεροπορίας όπου πρέπει να υπογράφει η τελική συμφωνία, η οποία κατ αρχήν μονογραφήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νασάου.

Τον ΥΦΥΠΕΞ στην επίσκεψη του στην Αιθιοπία συνόδευαν ο Πρέσβης στην Αντίς Αμπέμπα κ. Νικόλαος Πατακιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του κα Μάγια Σολωμού και ο Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτρης Συκκάς.

Join us on facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση