Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στην Ιαπωνία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών προς Απόδημο Ελληνισμό για την επέτειο της 25ης Μαρτιου 1821

Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών προς Απόδημο Ελληνισμό για την επέτειο της 25ης Μαρτιου 1821

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015

Αγαπητοί συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες της διασποράς

Ο αγώνας του 1821 είναι η συνισταμένη εθνικής συνεννόησης και σύμπνοιας του Ελληνισμού της διασποράς και του Ελληνισμού της υπόδουλης Πατρίδας. Αυτή η συνέργεια του Ελληνισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού συνεχίστηκε, σε όλη την πορεία του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, μιας ημέρας – ορόσημου για το ελληνικό έθνος, αποτελεί ευκαιρία αναβίωσης της ιστορικής μνήμης και αφορμή θεώρησης της θέσης της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Η Ελλάδα ειναι ένα κράτος κυρίαρχο. Συνιστά υποχρέωση της Ελλάδας, τόσο απέναντι στην ιστορία της, όσο και απέναντι στο λαό της, η άσκηση εξωτερικής πολιτικής , με πρωταρχικό μέλημά της την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της και την ευημερία του λαού της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους διεθνείς οργανισμούς, στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις.

Η Ελλάδα, διαχρονικά αλλά ακόμα περισσότερο υπό τις παρούσες συγκυρίες, αποτελεί μοναδικό φάρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και αυτό είναι κάτι που οφείλουν να αντιληφθούν οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας.

Η εξωτερική μας πολιτική, στην δύσκολη αυτή εποχή της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους των συμπατριωτών μας  και της υπέρμετρης αύξησης του δημόσιου χρέους της χώρας, πρέπει να είναι μια εξωτερική πολιτική ενεργητική, πολυδιάστατη και δραστήρια που να υψώνει γέφυρες και να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σ ε αυτό το πλαίσιο, η παρουσία του απόδημου Ελληνισμού μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική. Ο απόδημος Ελληνισμός αλλάζει τις διαστάσεις της χώρας μας, ο οικουμενικός Ελληνισμός είναι μια πραγματική διεθνής δύναμη. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια που έχουμε αναλάβει, ο Απόδημος Ελληνισμός, όπως έχει επανειλημμένα  αποδείξει στο παρελθόν, μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο.

Με τις σκέψεις αυτές σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο διαρκή αγώνα για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ελεύθερη, αξιοπρεπή και κοινωνικά δίκαιη.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση