Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στην Σλοβακία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Διμερής συνάντηση των Προέδρων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Σλοβακικού Εθνικού Συμβουλίου (Μπρατισλάβα, 24 Απριλίου 2017)

Διμερής συνάντηση των Προέδρων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Σλοβακικού Εθνικού Συμβουλίου (Μπρατισλάβα, 24 Απριλίου 2017)

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα διμερής συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας κ. Andrej Danko. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Προέδρων των δύο Κοινοβουλίων, η οποία λαμβάνει χώρα στη Σλοβακία.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, τόνισαν τη δυνατότητα αναπτύξεως του τουριστικού ρεύματος από την Σλοβακία προς την Ελλάδα και την παρουσία 770 Ελλήνων φοιτητών σε Σλοβακικά Πανεπιστήμια, που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού και καινοτομίας μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό, την κρίση χρέους στην Ευρώπη και τις επιπτώσεις της στις σχέσεις των λαών, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων της διαφθοράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, αντικατοπτρίζοντας το επίπεδο των άριστων διμερών σχέσεων.

Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση