Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στη Νότιο Αφρική arrow Νέαarrow Συνάντηση Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδωρου Β' με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής κ. Jacob Zuma

Συνάντηση Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδωρου Β' με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής κ. Jacob Zuma

Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015

Την Κυριακή 18" Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β' με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής κ. Jacob Zuma στην Πρετόρια.

Τον Μακαριώτατο συνόδευσαν οι Πρέσβεις της Ελλάδος κα. Μαρία Διαμαντοπούλου, τηςΚύπρου κ. Πέτρος Νακούζης, της Αιγύπτου κ. S.F. Naguib, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Iωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός, ο Πρόεδρος του ΗIΡ (Hellenic – Italian - Portuguese) Alliance κ. Σταύρος Νικολάου, ο επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος του Οργανισμού αυτού, κ. Ιωάννης Μπαλαδάκης και ο επικεφαλής του Ελληνικού Ταμείου για την Ανάπτυξη και Φιλανθρωπία του ΗIΡ, κ. Εμμανουήλ Διακάκης.

O Πρόεδρος Ν. Αφρικής, κ. Zuma, εξήρε το ρόλο του ελληνισμού διαχρονικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Ν. Αφρικής, αναφερόμενος προσωπικά στον στενό συνεργάτη του Nelson Mandela, δικηγόρο Γεώργιο Μπίζο. Ο Πατριάρχης, από πλευράς του, υπενθύμισε την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα αφρικανικά κράτη και ειδικότερα το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο και εξέφρασε την επιθυμία υλοποίησης ενός μεγάλου έργου στον τομέα της υγείας στη Ν. Αφρική, σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Στον κ. Zuma, ο Μακαριώτατος απένειμε το ανώτατο παράσημο του Λέοντος του Αγίου Μάρκου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί προσεχώς την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Η πρόσκληση αυτή έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ν. Αφρικής.

SAN 8820a2
SAN 8838a1
SAN 8869a1

Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση