Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Υπηρεσίες arrow Υπηρεσίες για τον Πολίτη arrow Προξενική Συνδρομή από Κράτη ΕΕ

Προξενική Συνδρομή

Προξενική Συνδρομή από Κράτη ΕΕ - Europe DirectΤο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών και των ομογενών για τη διεκπεραίωση διαδικαστικών υποθέσεων αλλά και σε περίπτωση που χρειαστεί εκτάκτως η συνδρομή του στην αλλοδαπή.

ΕπικοινωνείστεΕπικοινωνείστε με τις Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας ή επικοινωνείστε με το τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εξωτερικών στον αριθμό 210 368 1000

Προξενική Συνδρομή από Κράτη ΕΕ - Europe DirectΕπιπρόσθετα, για πληροφορίες σχετικά με την δυνατότητα παροχής προξενικής συνδρομής σε πολίτες της Ε.Ε. από τις Αρχές οποιουδήποτε κοινοτικού εταίρου, ακολουθήστε τον σύνδεσμο του ιστότοπου της Εuropa.

ΕπικοινωνείστεΚαλέστε ατελώς τον αριθμό 00 800 6 7 8 9 10 11 από οπουδήποτε στην ΕΕ κατά τις ώρες λειτουργίας (09.00 - 18.30 - ώρα Κεντρικής Ευρώπης) τις εργάσιμες ημέρες.

ΕπικοινωνείστεΉ καλέστε με κανονική χρέωση τον σταθερό αριθμό 00 32 2 299 96 96 από οπουδήποτε στον κόσμο.

Yποβάλετε ένα ηλεκτρονικό αίτημαΉ υποβάλετε ένα ηλεκτρονικό αίτημα μέσω του ιστότοπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Europe Direct

Mέσω διαδικτυακής συνομιλίαςΉ μέσω διαδικτυακής συνομιλίας στα αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά, μπορείτε να λάβετε οδηγίες για να βρείτε τις πληροφορίες που ψάχνετε σε κάποιον διαδικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (9:00-18:30 κεντρική ώρα Ευρώπης, τις καθημερινές).

Ορισμένοι φορείς κινητής τηλεφωνίας δεν παρέχουν πρόσβαση σε αριθμούς 00800 ή χρεώνουν τις κλήσεις αυτές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κλήσεις αυτές μπορεί να χρεώνονται από τηλεφωνικές καμπίνες ή ξενοδοχεία.

Το κέντρο επικοινωνίας της Europe Direct σας παρέχει:

  • Απαντήσεις στην επίσημη γλώσσα της ΕΕ της επιλογής σας.
  • Άμεσες απαντήσεις σε οποιαδήποτε γενική σας ερώτηση για θέματα της ΕΕ ή αναφορά σε άλλες πηγές πληροφοριών.
  • Λεπτομέρειες επικοινωνίας για σχετικούς οργανισμούς στους οποίους μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθείτε.
  • Δωρεάν ταχυδρομική αποστολή ορισμένων εκδόσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.