Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek serbian
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι arrow Νέα arrow Επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Βελιγράδι (2-3 Οκτωβρίου 2017)

Επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Βελιγράδι (2-3 Οκτωβρίου 2017)

Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017

Επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Βελιγράδι (2-3 Οκτωβρίου 2017)

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου έγινε στο «Μέγαρο Σερβίας» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ακολούθησαν συνομιλίες των δύο Προέδρων και στη συνέχεια συνάντηση του κ. Προέδρου με την Πρωθυπουργό της Σερβίας κα Άνα Μπρναμπιτς.

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο κτίριο του Κοινοβουλίου όπου συνάντησε την Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κα Μάγια Γκόικοβιτς.

Κατά την άφιξή του, σε σύντομη τελετή, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε στην Εθνοσυνέλευση συλλογή εκθεμάτων κυκλαδικής τέχνης. Ο κ. Πρόεδρος απηύθυνε ομιλία στους βουλευτές της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Σώματος, παρουσία και του Προέδρου της Σερβίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Όρος Άβαλα και επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι όπου παραχώρησε συνέντευξη στη σερβική κρατική τηλεόραση (RTS) και συνάντησε εκπροσώπους του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σερβίας.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του ο κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ελευθέριου Βενιζέλου στο κέντρο του Βελιγραδίου και αμέσως μετά επισκέφθηκε τον Πύργο Νεμπόισα, τόπο εκτέλεσης του Ρήγα Φεραίου, όπου δώρισε ειδική εκτύπωση αντιτύπου της Χάρτας του Ρήγα την οποία παρέλαβε ο Υπουργός Πολιτισμού και Πληροφόρησης της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Βλάνταν Βουκοσάβλιεβιτς.

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
FlickrYouTubePinterest
TwitterRSSGoogle+Foursquare

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση