Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
greek english
Ανακοίνωση Εν όψει των θερινών διακοπών, και ιδιαίτερα όσον αφορά την μετάβαση οδικώς προς την Ελλάδα, μέσω Κροατίας και Σερβίας, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να διαθέτετε είτε αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες), είτε εν ισχύι διαβατήριο. Η διέλευση μέσω των ανωτέρω χωρών προς την Ελλάδα με παλαιού τύπου ταυτότητες και ληγμένα διαβατήρια δεν είναι δυνατή Ανακοίνωση Εν όψει των θερινών διακοπών, και ιδιαίτερα όσον αφορά την μετάβαση οδικώς προς την Ελλάδα, μέσω Κροατίας και Σερβίας, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να διαθέτετε είτε αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες), είτε εν ισχύι διαβατήριο. Η διέλευση μέσω των ανωτέρω χωρών προς την Ελλάδα με παλαιού τύπου ταυτότητες και ληγμένα διαβατήρια δεν είναι δυνατή
Αρχική arrow Υπηρεσίες arrow Λοιπές Υπηρεσίες arrow Επίκαιρα Θέματα Διαβατηρίων

Επίκαιρα Θέματα Διαβατηρίων

Eνημερώνουμε τους Έλληνες πολίτες, μονίμους κατοίκους Ελβετίας ότι για την μετάβασή τους στην Ελλάδα, απαιτείται να έχουν στην κατοχή τους εν ισχύι διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα. Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων θα πρέπει να μεριμνούν οι ίδιοι για την έγκαιρη έκδοση/ανανέωση των ελληνικών διαβατηρίων τους και των νεογέννητων τέκνων τους. Σημειώνεται ότι ο χρόνος αναμονής από την υποβολή της αίτησης έκδοσης διαβατηρίου στην αρμόδια προξενική Αρχή (Προξενικό Γραφείο Βέρνης και Γεν. Προξενείο Γενεύης) και έως την έκδοση του διαβατηρίου και την παραλαβή του από τον ενδιαφερόμενο πολίτη δύναται να υπερβεί τον έναν μήνα.

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα (laisser-passer) χορηγούνται, βάσει των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, όλως κατ' εξαίρεση και μόνο σε περίπτωση αποδεδειγμένως σοβαρού και επείγοντος λόγου και η χορήγησή  τους δεν αφορά μονίμους κατοίκους Ελβετίας.

Η Πρέσβυς

Χαρά Σκολαρίκου

Πληρεξούσιος Υπουργός Α'

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017
Ακολουθήστε μας στο Twitter
You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0