Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Το Υπουργείο arrow Δομή arrow Διπλωματική Ακαδημία arrow Αρχική επαγγελματική εκπαίδευση των υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας

Αρχική επαγγελματική εκπαίδευση των υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας

Η διάρκεια της αρχικής εκπαίδευσης των υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στην Διπλωματική Ακαδημία είναι εννεάμηνη. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, οι υποψήφιοι Ακόλουθοι Πρεσβείας παρακολουθούν τα διδασκόμενα μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια σπουδών στην Διπλωματική Ακαδημία. Δύνανται επίσης, να ασκούνται σε διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε άλλες Αρχές και Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του εξωτερικού, καθώς και να συμμετέχουν σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης των υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας αποτελείται από τρεις κύκλους. Τα διδασκόμενα μαθήματα ανά κύκλο περιγράφονται λεπτομερώς στο Π.Δ. 2/2016 (ΦΕΚ 6/Α’/2016) «Περί αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης των υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας  στη Διπλωματική Ακαδημία».  (Πατήστε εδώ)

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» του ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης), ολοκληρώθηκε η Πράξη με τίτλο «Αρχική Εκπαίδευση Υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας Σειρές ΚΒ΄, ΚΓ΄ και ΚΔ΄», καθώς και η αντίστοιχη Πράξη της Σειράς ΚΕ΄.
Αναμένεται η ένταξη της Πράξης με τίτλο «Αρχική Εκπαίδευση Υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας Σειρές 2021-23».

Τελευταία ενημέρωση Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020