Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Το Υπουργείο arrow Δομή arrow Στελέχωση ΥΠΕΞ arrow Κλάδος Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Κλάδος Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Ο κλάδος αυτός των υπαλλήλων εντάχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 2003 μετά τη μεταφορά στο Υπουργείο Εξωτερικών των υπηρεσιών του τότε Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που ήταν αρμόδιες για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Στελεχώνεται από αποφοίτους του διετούς φοίτησης Τμήματος Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Οι υπάλληλοι αυτού του κλάδου υπηρετούν στις αρμόδιες για τις οικονομικές σχέσεις Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας και στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών και των Γενικών Προξενείων, των οποίων και προΐστανται.

Η βαθμολογική εξέλιξη τους έχει ως εξής: Ακόλούθος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ', Β΄ και Α΄, Σύμβούλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄ και Α', Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄ και Α΄.

Τα καθήκοντά τους καθορίζονται από τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την προώθηση των οικονομικών σχέσεων της χώρας και την ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σχετικές πληροφορίες:

Οργανισμός ΥΠΕΞ - Κεφάλαιο Ε (Άρθρα 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117)

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018