Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
greek turkish
Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα arrow Νέα arrow Υποχρέωση αρνητικού τεστ COVID-19 για την είσοδο στην Τουρκία και, επιπροσθέτως, για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, συμπλήρωσης της « Traveler Entry Form»

Υποχρέωση αρνητικού τεστ COVID-19 για την είσοδο στην Τουρκία και, επιπροσθέτως, για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, συμπλήρωσης της « Traveler Entry Form»

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Για την είσοδο στην Τουρκία ατόμων άνω των 6 ετών είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού SARS-CoV-2 PCR, που έχει γίνει εντός των προηγουμένων 72 ωρών. Στους επιβάτες που δεν διαθέτουν αρνητικό PCR δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στο αεροπλάνο. Εξαιρούνται οι επιβάτες διέλευσης και μετεπιβίβασης.

Από τις 15 Μαρτίου 2021, οι εισερχόμενοι αεροπορικώς  πρέπει να έχουν συμπληρώσει ηλεκτρονικά την «Traveler Entry Form» η οποία μπορεί να αναζητηθεί στην ηλεκτρονική Διεύθυνση «register.health.gov.tr.», σε διάστημα 72 ωρών πριν την πτήση τους. Η συμπλήρωση ή μη της TEF θα ελέγχεται από την αεροπορική εταιρεία πριν την πτήση (μέσω ηλεκτρονικής συσκευής ή εκτυπωμένου αντιγράφου).

Όσοι, κατά την είσοδό τους στην Τουρκία, από τα χερσαία σύνορα και θαλάσσια σύνορα, δεν υποβάλλουν αρνητικό PCR υποχρεούνται να συμπληρώσουν έντυπο με προσωπικά στοιχεία και τίθενται σε 7ήμερη καραντίνα. Από την υποχρέωση επίδειξης PCR, εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών.