Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
greek albanian
Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα arrow Νέα arrow Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία του έθνους μας, αφ’ ενός για την επιμονή ενός λαού να πολεμά μέχρις εσχάτων για τα δίκαια του γένους και αφ’ ετέρου για την απόλυτη ενότητα των Ελλήνων σε ένα αγώνα για ένα κόσμο φωτισμένο από τις αξίες του κλασσικού πολιτισμού κι όχι βυθισμένο στο έρεβος του μίσους και του ολοκληρωτισμού.

Και πέτυχε ο αγώνας αυτός, γιατί οι Έλληνες διέθεταν και διαθέτουν ανάστημα ψυχής, ιστορική μνήμη και πίστη στα όσια και τα ιερά.

Ο Ελληνισμός της διασποράς στάθηκε όπως πάντα στο πλευρό της πατρίδας. Έλληνες κατατάχθηκαν στα συμμαχικά στρατεύματα και πολέμησαν για τα ιδανικά της ελευθερίας. Πατριώτες ήρθαν στην πατρίδα και κατατάχθηκαν εθελοντές για να πολεμήσουν κάτω από την Ελληνική σημαία, ενώ μετά πήγαν στη Μέση Ανατολή και πολέμησαν για όλη τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Στο τέλος του πολέμου επέστρεψαν στις πατρίδες τους για να ζήσουν ως ομογενείς Έλληνες και να υπηρετήσουν την κοινή υπόθεση του παγκόσμιου Ελληνισμού.Και σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός, μέσα από την οργανωμένη παρουσία και δράση του λειτουργεί ως καταλύτης και στερεή βάση για την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εθνικής αλληλεγγύης και ομοψυχίας.

FacebookFlickrTwitterYouTubePinterestGoogle Plus

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0