Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek albanian
Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα arrow Τμήματα arrow Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα είναι αρμόδιο για τη προάσπιση των ελληνικών οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης για την εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων:

Ανταποκρίνεται σε αιτήματα ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρέχοντας εξειδικευμένη επιχειρηματική πληροφόρηση για την αγορά της Αλβανίας.

Εκδίδει μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο με σημαντικές πληροφορίες οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Παρέχει υπηρεσίες ολοκληρωμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.agora.mfa.gr, στην οποία αναρτώνται:

o Οδηγοί Επιχειρείν

o Ετήσιες Εκθέσεις

o Ετήσιο Πρόγραμμα των σημαντικότερων Εκθέσεων

o Χρήσιμες Διευθύνσεις

o Έρευνες αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών

o Πληροφορίες σχετικές με το οικονομικό περιβάλλον, τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, επιχειρηματικές ευκαιρίες για δραστηριοποίηση ή επένδυση

o Μηνιαία ενημερωτικά δελτία

o Παρέχεται επίσης, η δυνατότητα εγγραφής σε ηλεκτρονικό δελτίο προσωποποιημένης ενημέρωσης «Newsletter», σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Παρακολουθεί και αναλύει τη γενική οικονομική κατάσταση και τις οικονομικές εξελίξεις στην Αλβανία, μελετά την παραγωγή, το εξωτερικό εμπόριο και τις διεθνείς συναλλαγές της Αλβανίας, σε σχέση με την παραγωγή και το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας, ερευνά συνεχώς και μεθοδικά την αλβανική αγορά, ώστε να αξιοποιηθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι δυνατότητες προωθήσεως ελληνικών προϊόντων.

Συμβάλλει στη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία, με τη διοργάνωση επιχειρηματικών συνεδριών και ημερίδων, την υποστήριξη επιχειρηματικών αποστολών, τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β.

Συμμετέχει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν κλαδικοί φορείς, επιμελητήρια, ή άλλες υπηρεσίες στην Ελλάδα, με σκοπό την παροχή ενημέρωσης για την αλβανική αγορά και τις δυνατότητες δραστηριοποίησης των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Διοργανώνει εκδηλώσεις οικονομικού χαρακτήρα (συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες) με σκοπό την προβολή των δυνατοτήτων και προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, την ανάπτυξη σύγχρονων μορφών επενδύσεων, μεταφοράς τεχνολογίας και επιχειρηματικής συνεργασίας και την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων στην Αλβανία.

Διατηρεί σταθερή και συστηματική επικοινωνία και προωθεί την ανάπτυξη συνεργασιών με τοπικούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Συμβάλλει στην προώθηση του θεσμικού πλαισίου για την προώθηση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Παρεμβαίνει στις αρμόδιες τοπικές Αρχές σε περιπτώσεις, που οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη δραστηριοποίησή τους στο εξωτερικό.

Καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προώθηση των ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό και παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση για την προσέλκυση αλλοδαπών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Συμβάλλει στη συγκρότηση συλλογικών φορέων και ομάδων στήριξης των ελληνικών οικονομικών συμφερόντων και την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων.

Προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας των ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Σε συνεργασία με την εδώ αντιπροσωπεία της ΕΕ και με τους εδώ διαπιστευμένους Οικονομικούς και Εμπορικούς Συμβούλους άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, παρακολουθεί την προσαρμογή της Αλβανίας στο κεκτημένο της ΕΕ και συνδράμει με προτάσεις και παρατηρήσεις, που προκύπτουν από την δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αλβανική αγορά, στην προενταξιακή  προοπτική της Αλβανίας.

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, όπως και όλα τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, λειτουργεί με Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο EN  ISO 9001:2008.

Η ιστοσελίδα του Γραφείου ΟΕΥ είναι:

http://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/805


Προϊστάμενος Γραφείου ΟΕΥ

κ. Σαράντης Μοσχόβης

Σύμβουλος ΟΕΥ Α'

κα. Χριστίνα Αργυροπούλου

Γραμματέας ΟΕΥ Α’

Επιτόπιο προσωπικό

κα. Άλμα Μάρκο
Διεύθυνση: Rruga Ibrahim Rugova 5

Sky Tower, Tirana, Albania

Τηλέφωνο: +355 4 2228980, 2247323, 2247324

Φαξ: +3554 2228979

Email:

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017

FacebookFlickrTwitterYouTubePinterestGoogle Plus

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0