Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
Η Ελλάδα στην Αρμενία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (15.05.2020)

Έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (15.05.2020)

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Αύριο, Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, στις 12 το μεσημέρι, η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης από την απερχόμενη Γεωργία για έξι μήνες, έως τις 18 Νοεμβρίου 2020.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής θα γίνει διαδικτυακά λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία COVID-19. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, κ. David Zalkaliani, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejcinovic-Buric, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κ. Rik Daems, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Dunja Mijatovic, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 47 κρατών-μελών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και οι Πρόεδροι άλλων θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και η Διάσκεψη Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Κατά την εν λόγω τηλεδιάσκεψη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συμβουλίου της Ευρώπης, ως νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας. Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας -Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειoνομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.

Η τηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί σε livestreaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ελληνικής Προεδρίας https://coegreekchairmanship2020.gov.gr/ ή εναλλακτικά μέσω των επίσημων καναλιών της ελληνικής Προεδρίας σε Facebook, twitter, youtube.