Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
Η Ελλάδα στην Αρμενία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, E. Nalbandian (Νέα Υόρκη, 20.09.2017)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, E. Nalbandian (Νέα Υόρκη, 20.09.2017)

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017

Στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, κ. Edward Nalbandian.

Κατά τη συνάντηση τους οι δύο Υπουργοί εστίασαν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών στο Ερεβάν τον παρελθόντα Μάρτιο, με έμφαση στις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο τουρισμός. Εξετάστηκε επίσης όλο το φάσμα σχέσεων ΕΕ-Αρμενίας, η ενίσχυση των οποίων θα μπορέσει να επιτευχθεί και με την ενεργοποίηση του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Αρμενίας, που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων του Κυπριακού, για το οποίο ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις. Ακόμη, συζητήθηκαν η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και το επικείμενο κουρδικό δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ.

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς προσκάλεσε τον ομόλογό του της Αρμενίας να επισκεφθεί την Αθήνα περί τα τέλη του τρέχοντος έτους, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση