Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Τσεχία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στη Διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (Πράγα, 09.06.2017)

Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στη Διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (Πράγα, 09.06.2017)

Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος έλαβε μέρος σήμερα στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια της Πράγας. Στην διάσκεψη αυτή, που γίνεται, στο πλαίσιο του ευρύτερου διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, ο Πρόεδρος κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και η  Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κα Φεντερίκα Μογκερίνι παρουσίασαν τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άμυνα.

Ο κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στο πρώτο πάνελ της διοργάνωσης και συζήτησε για τις προοπτικές της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ με τη νέα Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Συλβί Γκιουλάρ και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Τσεχίας Λιουμπομίρ Ζαοράλεκ και της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάτσακ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αυτονομίας της αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για να ενισχυθεί ο διεθνής ρόλος της  ως παγκόσμιου παίκτη σταθερότητας και ειρήνης, όσο και για να ικανοποιηθεί η ανάγκη των Ευρωπαίων πολιτών για ασφάλεια και προστασία από το φόβο κάθε είδους απειλών.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι αλληλένδετες και ότι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί παρά να θέτει πάντα στο προσκήνιο την ανάγκη αυτή να γίνει πιο δημοκρατική και κοινωνική.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς επαφές με ομολόγους του και αύριο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Τσεχία.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση