Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
Η Ελλάδα στην Ιαπωνία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Επίσκεψη Πρέσβυ κ. Ν. Τσαμαδού σε νήσο Yoron, αδελφή πόλη της Μυκόνου (13- 15 Μαΐου, 2013)

Επίσκεψη Πρέσβυ κ. Ν. Τσαμαδού σε νήσο Yoron, αδελφή πόλη της Μυκόνου (13- 15 Μαΐου, 2013)

Δευτέρα, 13 Μάιος 2013

Ο Πρέσβυς κ. Νικόλαος Τσαμαδός επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τη νήσο Yoron, η οποία είναι αδελφοποιημένη με τη Μύκονο από το 1984, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης και το πρόγραμμα «Η Ευρώπη έρχεται στο σχολείο σας», το οποίο διοργανώνεται ετησίως από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τόκυο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Πρέσβυς έδωσε διάλεξη στο τοπικό λύκειο του νησιού, όπου μίλησε για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώπιον ακροατηρίου 170 μαθητών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τοπικούς άρχοντες, όπου όλοι εξέφρασαν τη χαρά τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε να ξαναειδωθούν μετά την πάροδο 3 ετών. Το 2014 θα εορτασθεί η επέτειος των 30 χρόνων αδελφοποίησης των δύο νησιών, η  οποία συμπίπτει με την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δείτε το σχετικό άρθρο της τοπικής εφημερίδος “Amami Shimbun” (στην Ιαπωνική): http://amamishimbun.co.jp/index.php?QBlog-20130524-2

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση