Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
Η Ελλάδα στη Νορβηγία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου στη Νορβηγία (13-14 Ιουνίου 2017)

Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου στη Νορβηγία (13-14 Ιουνίου 2017)

Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Νορβηγία στις 13 και 14 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον ομόλογό του Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Frank Bakke-Jensen. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης και προτάσεις για την κοινωνική Ευρώπη, το Brexit, καθώς και ο χρηματοδοτικός μηχανισμός των χωρών ΕΟΧ, και ειδικά τα προγράμματα συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης με τον ασκούντα χρέη Υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, κ. Per Sandberg, τον οποίο ενημέρωσε επί των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τάσεις και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η μετανάστευση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε ακόμη με τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. M. Bakke και παρακολούθησε ενημέρωση στη Νορβηγική δεξαμενή σκέψης «FAFO», σχετικά με το Νορβηγικό κοινωνικό μοντέλο και το κράτος πρόνοιας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «NUPI» με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: Οι προοπτικές και οι απόψεις  της Ελλάδας» τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική».

Το σύνολο των συναντήσεων έλαβε χώρα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, η οποία αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση