Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
Η Ελλάδα στη Νορβηγία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow H Νορβηγική Κυβέρνηση αποφάσισε την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό διασποράς Covid-19 σε αεροδρόμια και λιμάνια Νορβηγίας και επιβολή περιορισμών εισόδου στην χώρα

H Νορβηγική Κυβέρνηση αποφάσισε την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό διασποράς Covid-19 σε αεροδρόμια και λιμάνια Νορβηγίας και επιβολή περιορισμών εισόδου στην χώρα

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Στις 15 και 16 Μαρτίου 2020 η Νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε την λήψη  επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της ιογενούς λοίμωξης Covid-19. Συγκεκριμένα:

Αρχής γενομένης από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και ώρα 08:00 απαγορεύεται η είσοδος στην Νορβηγία για τους πολίτες ξένων χωρών, που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στην χώρα.

Εξαιρούνται οι πολίτες χωρών ΕΟΧ και τα μέλη των οικογένειών τους που διαμένουν στην Νορβηγία. Ανάλογες εξαιρέσεις προβλέπονται για όσους πολίτες χωρών ΕΟΧ εργάζονται στην χώρα.

Επιπλέον επιβάλλονται προσωρινοί, αυστηροί έλεγχοι στα σημεία εισόδου και εξόδου στα σύνορα της Νορβηγίας με τις χώρες Schengen.

Τα αεροδρόμια της χώρας θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν πτήσεις για όσους επισκέπτες, υπηκόους ξένων χωρών πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όσους Νορβηγούς πολίτες ευρισκόμενους στο εξωτερικό επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Όσα άτομα επιστρέφουν στην Νορβηγία, από οιαδήποτε χώρα προέλευσης, τίθενται υποχρεωτικά σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα άφιξής τους.