Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στη Δημοκρατία της Κορέας arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow 15/06/2015: Συναντήσεις της Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Δημοκρατία της Κορέας - Αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Σεούλ - Αθήνας

15/06/2015: Συναντήσεις της Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Δημοκρατία της Κορέας - Αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Σεούλ - Αθήνας

Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2015

Τη στήριξη της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εξασφάλισε η αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψή της στη Σεούλ με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  KOTFA.

Η αν. Υπουργός κατά τη συνάντηση της με τον  Αναπληρωτή Υπουργό  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Δημοκρατία της Κορέας κ. Kim Chong  υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία της Κορέας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την τουριστική πολιτική της χώρας μας στο πλαίσιο της διείσδυσης σε νέες αγορές. Πρόσθεσε ότι εφεξής  η τουριστική έκθεση KOTFA θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΟΤ και πρότεινε επίσης  τη διοργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών και φεστιβάλ προβολής της χώρας μας στην Δημοκρατία της Κορέας.  Από την πλευρά του ο κ. Chong  καλωσόρισε  την αν. Υπουργό στην Δημοκρατία της Κορέας   και την ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Ελλάδος στην KOTFA.

Η Έλενα Κουντουρά είχε επίσης συνάντηση  με τον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων κ. Park Sungchon, ο οποίος ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Κορέας. Μάλιστα η συνομιλία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα αμέσως μόλις ο κ. Sungchon πληροφορήθηκε ότι  ο στρατιωτικός πατέρας της αν. Υπουργού υπήρξε βετεράνος  στον πόλεμο της Κορέας. Ο κ.  Sungchon  δεσμεύθηκε να στηρίξει την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα του και επεσήμανε ότι ο τουρισμός θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της KOREAN AIR η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίηση της  για την έναρξη των  απευθείας πτήσεων  charter Σεούλ –Αθήνα  από Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, που θα πραγματοποιήσει η HANJIN , θυγατρική της KOREAN AIR και πρόσθεσε ότι  η μελλοντική υλοποίηση  τακτικών αεροπορικών πτήσεων θα ενισχύσει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Δημοκρατία της Κορέας και το διμερές εμπόριο μέσω cargo.

Η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με σημαντικούς tour operator της Δημοκρατίας της Κορέας παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους της  πολιτικής της μεταξύ των οποίων αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  προσθέτοντας  ότι η χώρα μας αποτελεί ένα κορυφαίο και ασφαλή τουριστικό προορισμό.  Ζήτησε επίσης  από τους συνομιλητές της την υποστήριξη των πτήσεων charter, η επιτυχία και η πληρότητα οποίων, θα συμβάλλουν στην καθιέρωση τακτικής αεροπορικής σύνδεσης των δύο πρωτευουσών.

Τέλος η αν. Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ της χώρας με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως κορυφαίο  τουριστικό προορισμό (πηγή:gnto.gov.gr).

foto1
foto2
foto4

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση