Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ουνέσκο arrow Ανακοινώσειςarrow Έκθεση στην UNESCO για τους Φιλίππους- Συνδιοργάνωση με Γαλλία και Ελβετία

Έκθεση στην UNESCO για τους Φιλίππους- Συνδιοργάνωση με Γαλλία και Ελβετία

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015

Πραγματοποίηθηκαν  την 7η Σεπτεμβρίου, στην έδρα του οργανισμού, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τα εγκαίνια της έκθεσης «Φίλιπποι – 100 χρόνια ερευνών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών». Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η Γενική Διευθύντρια κα Bokova  η οποία εξήρε την συνεργασία των τριών χωρών με θέμα τις αρχαιότητες των Φιλίππων, «οι οποίες αποτελούν εξαίρετο δείγμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που τόσο αποτελείται σήμερα».
Από το Υπουργείο Πολιτισμού προσκεκλημένη ήταν η Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Γερούση, η οποία και πραγματοποίσε σύντομη ομιλία με θέμα «Η πολιτική των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ελλάδα». Χαιρετισμούς απηύθηναν και ο Διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών καθηγητής κ. Farnoux καθώς και ο Ελβετός αρχαιολόγος καθηγητής κ. Ducray ο οποίος και ήταν ο εμπνευστής για την δημιουργία της έκθεσης.
Στα εγκαίνια συνέρρευσε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων έγκριτοι Γάλλοι και Ελβετοί αρχαιολόγοι, αλλά και δεκάδες Μόνιμοι Αντιπρόσωποι στην UNESCO, όπως οι Πρέσβεις της Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας κλπ.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση