Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Η Ελλάδα στην Αγία Έδρα (Βατικανό) arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο P.R. Gallagher (Νέα Υόρκη, 19.09.2017)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο P.R. Gallagher (Νέα Υόρκη, 19.09.2017)

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017

Στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας. Η συζήτηση εστιάσθηκε σε θέματα διμερούς συνεργασίας καθώς και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στην αντιμετώπιση του θρησκευτικού φανατισμού και την ανάγκη προώθησης διαθρησκειακού διαλόγου. Συναφώς, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε εκτενώς το περιεχόμενο της ελληνικής πρωτοβουλίας της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην οποία τον προσκάλεσε να συμμετάσχει.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Gallagher ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση