Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
greek albanian
Γενικό Προξενείο Κορυτσάς
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Κορυτσάς arrow Νέα arrow 10 Χρόνια ζωής συμπλήρωσε το Εκπαιδευτήριο «Όμηρος» στην Κορυτσά

10 Χρόνια ζωής συμπλήρωσε το Εκπαιδευτήριο «Όμηρος» στην Κορυτσά

Τρίτη, 17 Ιούνιος 2014

10 Χρόνια ζωής συμπλήρωσε το Εκπαιδευτήριο «Όμηρος» στην ΚορυτσάΤην επέτειο των 10 ετών από την ίδρυσή του γιόρτασε το ελληνοαλβανικό Εκπαιδευτήριο «Όμηρος» στην Κορυτσά την Τρίτη 10 Ιουνίου. Για το γεγονός αυτό, οργανώθηκε, με μέριμνα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, μια ξεχωριστή εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο, όπου υπηρέτησε και διέμεινε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής, νομπελίστας και Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, Γιώργος Σεφέρης.

Μετά την απαγγελία ποιημάτων, δόθηκαν βραβεία στους αριστούχους μαθητές από τους επίσημους που συμμετείχαν στην γιορτή, ενώ,  στο τέλος, κόπηκε η επετειακή τούρτα για τα γενέθλια του σχολείου. Τα κεριά έσβησε η πρώτη μαθήτρια που γράφτηκε στα εκπαιδευτήρια Όμηρος. Στον ίδιο χώρο εκτέθηκαν και ζωγραφικές δημιουργίες μαθητών, οι οποίες βασίστηκαν στα ποιήματα του Σεφέρη. Η βραδιά έκλεισε με χορούς, όπου συμμετείχαν μαθητές, δάσκαλοι και πλήθος κόσμου, στον πεζόδρομο της Κορυτσάς.