Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
greek albanian
Γενικό Προξενείο Κορυτσάς
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Κορυτσάς arrow Νέα arrow Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη στην Kορυτσά

Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη στην Kορυτσά

Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014

Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη στην KορυτσάΣτα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας του στην Αλβανία ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ Γιάννης Μπουτάρης παρευρέθηκε στην Κορυτσά.

Γύρω στις 19:00 ο κ Γ Μπουτάρης έφτασε στο Γενικό Ελληνικό Προξενείο της Κορυτσάς όπου τον υποδέχτηκε ο οικοδεσπότης, Γ.Π της Ελλάδος κ Ιωάννης Πεδιώτης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κορυτσάς, κ Σωτηράκη Φίλο, τους δύο αντιδημάρχους Στέφανο Γερμένη και Μπελίντα Τερόβα, τον πρόεδρος της ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς κ Αρμπέν Ηλία , προσωπικό του Προξενείου κ.α.

Αφού συνάντησε τους παρευρισκομένους και  συστήθηκε με όλους με την βοήθεια του Γ.Π.Ε κ Ιωάννη Πεδιώτη, ο κ Μπουτάρης μαζί με τον κ Φίλο έκαναν σύντομες δηλώσεις για τα ΜΜΕ.

Ο κ Σ Φίλο, Δ Κορυτσάς, είπε πως πάντοτε ο κ Μπουτάρης είναι καλοδεχούμενος  επειδή οι δύο Δήμοι έχουν «αδελφοποιηθεί», έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, στην Θεσσαλονίκη μένουν πια και έχουν ενταχθεί πολλοί κάτοικοι της Κορυτσάς,  αλλά και επειδή ο κ Μπουτάρης έχει καταγωγή από την Μοσχόπολη. Εξέφρασε επίσης και την ελπίδα πως η συνεργασία των δύο Δήμων θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις.

Ο κ Μπουτάρης τον ευχαρίστησε για την υποδοχή. Είπε οι δύο Δήμοι αν και έχουν δημιουργήσει μια ειδική σχέση  δεν έχουν προχωρήσει σε άμεση συνεργασία, αλλά τώρα με την  νέα θητεία του θα συνεργαστούν σε συγκεκριμένα προγράμματα.

Με το τέλος της συνάντησης ο κ Δήμαρχος θα αποχωρούσε για Θεσσαλονίκη.