Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
greek italian
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη arrow Νέα arrow Εκδηλώσεις μνήμης για την 73η επέτειο της Μάχης του Ρίμινι

Εκδηλώσεις μνήμης για την 73η επέτειο της Μάχης του Ρίμινι

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κοιμητήριο του Riccione τελετή στη μνήμη των Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν στη μάχη για την απελευθέρωση του Riccione και του Rimini, με την ευκαιρία της 73ης επετείου της μάχης.

Τις ελληνικές αρχές στην Ιταλία θα εκπροσωπήσει στην τελετή ο Ακόλουθος 'Άμυνας της Πρεσβείας της Ελλάδος, Σμήναρχος (Ι) Μιχαήλ Κάτσαρης. Στην τελετή θα παραστούν και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών ενώ αναμένεται επίσης η παρουσία βετεράνων της μάχης και συγγενών των πεσόντων, καθώς και αγήματος Ευζώνων της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς για την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των πεσόντων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, θα πραγματοποιηθεί στο Palazzo del Turismo του Riccione (Piazzale Ceccarini 11) έκθεση αφιερωμένη στη μάχη, με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που προέρχεται από το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο.

RIMINI-RICCIONE-2017

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter
You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0