Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Αργεντινή arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Hector Marcos Timerman(Ν. Υόρκη, 30.09.2015)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Hector Marcos Timerman(Ν. Υόρκη, 30.09.2015)

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Hector Marcos Timerman.

Οι δύο Υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, δίνοντας έμφαση στη συριακή κρίση και τις επιπτώσεις της ως προς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Ο κ. Timerman ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά ως προς το ζήτημα του χρέους και του σχετικού σχεδίου απόφασης που υπεβλήθη πρόσφατα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ζήτημα των vulture funds που διακατέχουν το 6% του χρέους της Αργεντινής. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα δώσει μάχη ανάλογη με αυτή της Αργεντινής για την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους, συμμετέχοντας σε προγραμματιζόμενη συνάντηση, τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου θα συζητηθεί η προετοιμασία της επόμενης απόφασης.

Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει λάβει την πολιτική απόφαση να υποστηρίξει το νέο σχέδιο απόφασης και θα συμμετάσχει στην συνάντηση του Δεκεμβρίου.

Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση