Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στο Αζερμπαϊτζάν arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Ευρωπαϊκό χωριό 2016 στην Ganja, 11 Ιουνίου

Ευρωπαϊκό χωριό 2016 στην Ganja, 11 Ιουνίου

Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016

Η Ελληνική Πρεσβεία συμμετείχε - σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μπακού «Αργώ» -  στο Eurovillage 2016, το οποίο διωργάνωσαν το Σάββατο, 11 Ιουνίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρ. Ενώσεως και οι Πρεσβείες των κρατών-μελών, για να εορτασθούν τα 25 χρόνια συνεργασίας Ε.Ε. - Αζερμπαϊτζάν.

Το Eurovillage πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά εκτός Μπακού, στην πόλη Ganja, η οποία έχει ανακηρυχθή Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2016 (τίτλο που έφερε η Θεσσαλονίκη, το έτος 2014).

Το Ελληνικό περίπτερο προέβαλε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας διανέμοντας φυλλάδια και μέσω τηλεοπτικών σποτ, την ελληνική γαστρονομία, καθώς και την αρχαία ελληνική ιστορία, με χιτώνες και εσθήτες, με τα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να φωτογραφηθούν.

Η ολοήμερη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με υπαίθρια μουσική βραδυά, με πρώτη καλλιτέχνιδα την απόφοιτο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και απόφοιτο του Κρατικού Ωδείου Μπακού, σοπράνο Ulker Aliyeva, η οποία τραγούδησε - σε κατάμεστο αμφιθέατρο χωρητικότητος 5.000 θέσεων - τα «Παιδιά του Πειραιά», στην ελληνική.

Δείτε τις φωτογραφίες μας στο FlickrΣυνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση