Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
Η Ελλάδα στο Αζερμπαϊτζάν arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συναυλία ελληνικής και αζερικής παραδοσιακής μουσικής στην πρεμιέρα του μουσικού φεστιβάλ “Sound Waves”

Συναυλία ελληνικής και αζερικής παραδοσιακής μουσικής στην πρεμιέρα του μουσικού φεστιβάλ “Sound Waves”

Τρίτη, 10 Μάιος 2016

Το  μουσικού φεστιβάλ “Sound Waves” άνοιξε την αυλαία του με την Ελλάδα, την Παρασκευή 6 Μαΐου  στο  International Mugam Centre του Μπακού.

Το Αζερικό κοινό, στο κατάμεστο θέατρο, παρακολούθησε την πρώτη από μία σειρά συναυλιών παραδοσιακής μουσικής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ  "Sound waves" που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν, το International Mugam Center, το Centro Italiano Baku και την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Μπακού. Έλληνες και Αζέροι καλλιτέχνες εκτέλεσαν παραδοσιακή μουσική των δύο χωρών, αναδεικνύοντας τα κοινά στοιχεία της μουσικής παράδοσης. Ελληνικά και Αζερικά τραγούδια παρουσιάστηκαν ως μουσικό αμάλγαμα, παρεμβάλλοντας κομμάτια Μουγκάμ τραγουδιών κατά την εκτέλεση ελληνικών, σε πλήρη ενότητα μελωδίας.

Στη μοναδική και υψηλού επιπέδου παράσταση, την ελληνική μουσική εκπροσώπησαν οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, καλλιτέχνιδες με σημαντική διεθνή καριέρα, την αζερική μουσική εκτέλεσαν επίσης καταξιωμένοι καλλιτέχνες της μουσικής Μουγκάμ, κ.κ. Rovshan Gurbanov (Tar), Jeyhun Muradov (kamancha) Soltan Aliyev (nagara), και η τραγουδίστρια κα Camille Nabiyeva. Οι καλλιτεχνικοί Διευθυντές, συνθέτες Kamala Alizadeh and Stefano Muscaritolo,  συνέβαλαν στην σύνθεση και ομογενοποίηση των παραδοσιακών τραγουδιών, ούτως ώστε να παρουσιαστούν ως ενιαίο σύνολο. Το κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την εκτέλεση του δημοφιλούς αζερικού τραγουδιού "Getme-getme gəl"από τις ελληνίδες τραγουδίστριες! 

Η  αποθέωση της παράστασης από το κοινό, το οποίο χάρισε παρατεταμένο και ενθουσιώδες χειροκρότημα στους συντελεστές, είναι απόδειξη ότι η μουσική αποτελεί γλώσσα παγκόσμια, που ενώνει του ανθρώπους.

Links

Δείτε τις φωτογραφίες μας στο FlickrΣυνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση