Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Τσεχία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Ελληνική συμμετοχή σε PRAGUE QUADRENNIAL 2015

Ελληνική συμμετοχή σε PRAGUE QUADRENNIAL 2015

Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015

To Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας.

H παράσταση του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας «Για την Αλίκη…Σαν το πεθαμένο λικέρ» θα παρουσιασθεί στο επίσημο πρόγραμμα πανεπιστημιακών παραστάσεων της Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015 την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 σε δύο παραστάσεις στις 15:00 και 17:00 μ.μ. στο θέατρο Rezitek της Κρατικής Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών της Πράγας (DAMU).  Στο τελικό επίσημο πρόγραμμα επιλέχτηκαν από διεθνή επιτροπή τριάντα πανεπιστημιακές παραστάσεις μεταξύ των οποίων και η παράσταση του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η οποία θα είναι και η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο ανωτέρω διεθνές πρόγραμμα.

Η παράσταση αποτελεί εργασία της φοιτήτριας Πηνελόπης Γαΐτου υπό την επίβλεψη του  Τάσου Πρωτοψάλτου, Λέκτορα της Σχολής Καλών Τεχνών / Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , ο οποίος είχε την επιμέλεια και οργάνωση της συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό της Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015 .

Η Διεθνής Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (Prague Quadrennial of Performance Design and Space, PQ) πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1967 στην Πράγα και πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση Σκηνογραφίας, Παραστασιακού Χώρου και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής παγκοσμίως. Διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Τσέχικης Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνών & Θεάτρου της Πράγας. Πραγματοποιείται τον Ιούνιο του 2015 με τη συμμετοχή περισσότερων από 5.000 καλλιτέχνες από 60 χώρες και ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών από όλο τον κόσμο υπολογίζεται να ξεπεράσει τους 60.000.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση