Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Γεωργία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση εργασίας ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ και επιχειρηματικής αποστολής ΣΕΒ - ΕΒΕΑ με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Γεωργίας

Συνάντηση εργασίας ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ και επιχειρηματικής αποστολής ΣΕΒ - ΕΒΕΑ με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Γεωργίας

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα 8 Ιουνίου στην Τιφλίδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ στη Γεωργία, με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Giorgi Cherkezishvill.

Ο Γεωργιανός Υφυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων στην πατρίδα του, αναφέροντας λεπτομέρειες για το φορολογικό, δανειοδοτικό και εργασιακό περιβάλλον, που - όπως επεσήμανε - «έχει καταστήσει τη Γεωργία, χώρα με ρυθμούς ανάπτυξης 5% το χρόνο».

Ο υφυπουργός κ. Τ. Κουίκ, στη δική του τοποθέτηση, ανέφερε ότι «οι πολύ καλές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών βοηθούν την αμφίδρομη επιχειρηματική δραστηριότητα και κυρίως την ελληνική στη Γεωργία, τονίζοντας ότι παρ’ όλ’ αυτά, οι εμπορικές συναλλαγές κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο, με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η συμφωνία Γεωργίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ελεύθερο εμπόριο (DCFTA), σε συνδυασμό με την κατάργηση της υποχρέωσης κατοχής θεώρησης εισόδου Σένγκεν για τους πολίτες της Γεωργίας, δημιουργεί εξαιρετικές προϋποθέσεις για τη βελτίωση των διακρατικών επιχειρηματικών συναλλαγών».

Ο Γεωργιανός Υφυπουργός τόνισε, επίσης, ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι το φορολογικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να επιχειρήσουν οι ελληνικές εταιρείες στη Γεωργία, προστατεύεται συνταγματικά ως προς τη σταθερότητά του. Σημαντική είναι επίσης και η ελεύθερη η εξαγωγή όλων των κερδών των ελληνικών επιχειρήσεων».

Περισσότερα στοιχεία για τις ελληνικές θέσεις θα αναλύσει ο κ. Τέρενς Κουίκ αύριο στην ομιλία του στο ελληνο-γεωργιανό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Τιφλίδα.

Την παρουσίαση των 15 μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην αποστολή έκαναν στο Γεωργιανό Υφυπουργό ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΔΕΑ, κ. Νίκος Σοφιανός.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τιφλίδα, κ. Νίκος Πιπερίγκος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Υφυπουργού, κα Μάγια Σολωμού, Σύμβουλος Πρεσβείας Α'.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση