Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Κένυα arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, στο Ναϊρόμπι (17-20 Ιουλίου 2016)

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, στο Ναϊρόμπι (17-20 Ιουλίου 2016)

Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, επιστρέφει, σήμερα, από το Ναϊρόμπι, όπου εκπροσώπησε τη χώρα στην Υπουργική Διάσκεψη UNCTAD 14, με θέμα «Μεταφράζοντας τις προτάσεις της Ατζέντας 2030 για βιώσιμη ανάπτυξη σε δράση».

Κατά την Ολομέλεια της εν λόγω Διάσκεψης, ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την στήριξη της Ελλάδος στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την αύξηση της δυνατότητας υλοποίησης έργων, μέσω της εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων. 

Ακόμη, τόνισε ότι, ενόψει της αναπτυξιακής Ατζέντας του 2030, είναι αναγκαίο να εξευρεθούν άμεσες και πρακτικές λύσεις, που να ενδυναμώνουν τη διασυνδεσιμότητα των κρατών Βορρά-Νότου, την αποτελεσματικότητα των κυβερνήσεων και γενικά, τη διεθνή συνεργασία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους προσδιοριστικούς παράγοντες που προάγουν ή εμποδίζουν τις εμπορικές σχέσεις Βορρά-Νότου και πρότεινε τρόπους για βελτίωση της βιομηχανικής συνεργασίας, ανάμεσα στις εταιρίες των βιομηχανικών και των αναπτυσσόμενων κρατών.

Ο Υφυπουργός, κ. Μάρδας, είχε επίσης συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε όλους τους τομείς.    

Κατά την επίσκεψη στην Κένυα, ο κ. Υφυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Βουλευτή Λαρίσης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Φιλίας Ελλάδας – Κένυας, κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, ηγήθηκε ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Ναϊρόμπι, όπου διοργανώθηκαν επαφές Ελλήνων επιχειρηματιών, που ήδη δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κένυα, τόσο με εκπροσώπους ιδιωτικού τομέα της Κένυας, όσο και με εκπροσώπους κρατικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες, είχε επαφές με την Υπουργό Ανατολικής Αφρικής, Εργασίας και Απασχόλησης, τον  Υπουργό Χωροταξίας, την Υφυπουργό Τουρισμού και τον Αντιπρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο Εθνικού Επιμελητηρίου Κένυας.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

70 years UN

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση