Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (Λουξεμβούργο, 13.10.2015)

Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (Λουξεμβούργο, 13.10.2015)

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Νίκος Ξυδάκης συμμετείχε στo Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Λουξεμβούργο, υπό την προεδρία του Λουξεμβούργιου Υπουργού Εξωτερικών κ. Asselborn.

Το Συμβούλιο απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία της Ημερήσιας Διάταξης του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (15-16 Οκτωβρίου) και οι πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα.

Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε τη σημασία του περιορισμού των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων, καθώς και την ανάγκη να υποστηριχθούν οι όμορες της Συρίας χώρες, που δέχονται και τα μεγαλύτερα βάρη, όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της συνεργασίας με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η όλη συζήτηση θα πρέπει να γίνεται εις γνώση όλων των κρατών-μελών και χωρίς να παρακάμπτονται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που διέπουν την προενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ο έλεγχος των συνόρων είναι, πρωταρχικά, εθνική ευθύνη και θα πρέπει τα κράτη να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Συμπλήρωσε, τέλος, ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε και να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες της Frontex στο πλαίσιο της εντολής της και, για το λόγο αυτό, θα πρέπει οι εταίροι μας να συνεισφέρουν σε τεχνική και υλική βοήθεια, καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου κ. David Lidington, τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας κ. Hans Dahlgren, τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας κ. Harlem Désir και τον Υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας κ. Timo Soini. Κοινός τόπος των συναντήσεων ήταν ότι εστιάστηκαν σε διμερή και ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και στον προγραμματισμό εκατέρωθεν επισκέψεων.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση