Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στο Μαυροβούνιο arrow Λοιπές Υπηρεσίεςarrow Συλλήψεις, Προανακρίσεις, Κρατήσεις, Φυλακίσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

Συλλήψεις, Προανακρίσεις, Κρατήσεις, Φυλακίσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

Σε περίπτωση σύλληψης, προφυλάκισης ή κάθε άλλου είδους κράτησης 'Έλληνα πολίτη στο Μαυροβούνιο, ο πολίτης έχει δικαίωμα να ζητήσει άμεσα από τις μαυροβουνιακές αρχές όπως ειδοποιήσουν σχετικώς το Προξενικό Γραφείο, προκειμένου το τελευταίο να συνδράμει τον κρατούμενο.
Κύριο μέλημα του Προξενικού Γραφείου είναι η καλή μεταχείριση του συλληφθέντος πολίτη και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του, ιδίως σχετικά με την παροχή διερμηνείας και το διορισμό συνηγόρου υπεράσπισης. Το Προξενικό Γραφείο ενημερώνει τους οικείους του  συλληφθέντος, εφόσον, βεβαίως, ο τελευταίος το επιθυμεί.
Σε περίπτωση προφυλάκισης ή φυλάκισης ύστερα από καταδίκη, υπάλληλος του Προξενικού Γραφείου επισκέπτεται τακτικά τον κρατούμενο Έλληνα πολίτη, τον βοηθά στην επικοινωνία του με τις μαυροβουνιακές αρχές, εφόσον ζητηθεί, και μπορεί να μεσολαβήσει για τη μεταφορά χρηματικών ποσών που θα καταθέσουν οι συγγενείς ή φιλικά του πρόσωπα.


Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014

Δείτε τα βίντεό μας στο Youtube Δείτε τις φωτογραφίες μας στο FlickrΣυνδεθείτε μαζί μας στο facebook

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση