Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στο Πακιστάν arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Σύμβουλο Πρωθυπουργού Πακιστάν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, S. Aziz (Λουξεμβούργο, 5/11/2015)

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Σύμβουλο Πρωθυπουργού Πακιστάν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, S. Aziz (Λουξεμβούργο, 5/11/2015)

Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2015

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών της 12ης Υπουργικής Συνόδου ASEM στο Λουξεμβούργο, με τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Sartaj Aziz.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και περιφερειακά θέματα, με έμφαση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές από το Πακιστάν προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες της πακιστανικής πλευράς για άμεση και άνευ προσκομμάτων εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ – Πακιστάν.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, όπως ο πολιτικός, ο στρατιωτικός, ο εκπαιδευτικός και ο πολιτιστικός.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση