Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
Η Ελλάδα στo Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας arrow Νέαarrow Επίσημη επίσκεψη κ. Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ριάντ (20-22.2.2017)

Επίσημη επίσκεψη κ. Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ριάντ (20-22.2.2017)

Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017

κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Σαουδάραβα Βασιλιά, Salman bin Abdulaziz al Saud

Στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδος – Σαουδικής Αραβίας σε όλους τους τομείς, ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ, στις 20-22 Φεβρουαρίου 2017, κατόπιν πρόσκλησης του Βασιλέα Salman bin Abdulaziz Al Saud.
Η επίσκεψη περιλάμβανε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της χώρας, μεταξύ των οποίων τον Βασιλιά Salman, με τον Διάδοχο του Σαουδαραβικού θρόνου Mohammed bin Naïfbin Abdulaziz Al Saud,με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου Dr. Rashid Al Zayani, καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών Adel AlJubeir,στους οποίους ο κ. ΠτΔ τόνισε την ανάγκη συνεργασίας ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της εμπέδωσης της ειρήνης και της πάταξης της τρομοκρατίας και αυτό διότι, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η Σαουδική Αραβία διαδραματίζει μεταξύ άλλων κομβικό ρόλο στο πλαίσιο του αραβικού κόσμου».
Στις συναντήσεις με τους Υπουργούς Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Μεταφορών, Τουρισμού, Εμπορίου και Επενδύσεων, συζήτησε ζητήματα που αφορούν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα.
Στις εν λόγω συνομιλίες, παρέστησαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις & Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος -συνοδευόμενος από τον κ. Κοτζιά- επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο του Ριάντ όπου τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Τουρισμού, Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σαουδικής Αραβίας, υιός του Βασιλιά, Πρίγκιπας Sultanbin Salman Al Saud, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού, οργάνωσης Μουσείων και συντήρησης Αρχαιοτήτων.
Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή του στο King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής του Ιδρύματος Πρίγκιπας Turkibin Saud bin Mohammed. Στον κ. Παυλόπουλο έγινε παρουσίαση δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, και ιδιαίτερη ξενάγηση στο Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας.
Στην φωτογραφία ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με τον Διάδοχο του Σαουδαραβικού θρόνου Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών Πρίγκιπα Mohammedbin Naïfbin Abdulaziz Al Saud.

Στις συναντήσεις του με τον Σαουδάραβα Υπουργό Εξωτερικών κ.Adel Al Jubeir και τον Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου Dr. Rashid Al Zayani, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, προσκάλεσε τους συνομιλητές του στη Ρόδο, όπου θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη με αντικείμενο τον διαπολιτισμικό διάλογο την διαθρησκειακή ανεκτικότητα, και γενικότερα την προοπτική στενότερης συνεργασίας της Ευρώπης με τον αραβικό κόσμο.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση