Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Ουκρανία arrow Νέαarrow Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Οδησσό, με συμμετοχή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή. Επίσκεψη κ. Πρέσβεως στην Οδησσό.

Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Οδησσό, με συμμετοχή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή. Επίσκεψη κ. Πρέσβεως στην Οδησσό.

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017

Το τριήμερο πρόγραμμα περιέλαβε τέλεση δοξολογίας στον ελληνικό Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδος Οδησσού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθαγγέλου, κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Εθνομάρτυρος Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, τελετή μνήμης στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο «Όρκος των Φιλικών», δεξίωση του Γενικού Προξενείου και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) σε σύμπραξη με το Ίδρυμα Μπούμπουρα, συνδιοργάνωσαν συναυλία ελληνικής μουσικής με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, Ελένη Βιτάλη, Μ. Τσέρτο, Α. Κατσιγιάννη και την ορχήστρα ‘Εστουδιαντίνα’.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ουκρανία κ. Γ. Πουκαμισάς, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ.κ. Σ. Αναστασιάδης, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Ψαριανός, Μ. Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. K. Τσουκαλάς. Εκπροσωπήθηκαν επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος Πειραιώς, η ΕΡΤ, το Έλληνο-ουκρανικό Επιμελητήριο και άλλοι φορείς. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχε ενεργά το Γενικό Προξενείο και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Οδησσό, κα Δ. Κουκουλοπούλου.

Παράλληλα με τις επετειακές εκδηλώσεις, εξελίχθηκε πλήρες πρόγραμμα επισκέψεως του Πρέσβεως της Ελλάδος στην Ουκρανία κ. Πουκαμισά, οποίο περιέλαβε συναντήσεις με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Οδησσού κ. Στεπάνωφ, τον Δήμαρχο Οδησσού κ. Τρουχάνωφ, τον Πρύτανι του Πανεπιστημίου «Ι.Ι.Μετσνικώφ» κ. Κοβάλ, τον Μητροπολίτη Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθάγγελο και εκπροσώπους της ομογένειας της Περιφέρειας Οδησσού.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση